Чи можна зберігати роли і суші в холодильнику?
Коли випадає можливість поласувати суші, трапляються моменти, коли ви замовляєте занадто багато. Куди подіти роли, чи можна зберігати їх в холодильнику і що потрібно знати, щоб убезпечитися при повторному вживанні?
Як швидко потрібно вжити суші після приготування
Кінцевий термін вживання японських страв залежить від начинки. Традиційно охолоджені, з-під ножа, роли необхідно з’їсти протягом перших трьох годин. Темпура вживаються протягом однієї години, до втрати тепла та хрускоту.
Приділіть увагу страв, до складу яких входить сира риба. Її не можна зберігати ні при кімнатній, ні із низькою температурою. Намагайтеся з’їсти рулетики, в складі яких свіжий лосось або біла масляна риба, в першу чергу.
Шматочки з сиром вживаються протягом найближчих п’яти годин після приготування. Не рекомендується зберігати їх в холодильнику. Сир втратить пластичність і гнучкість, стане твердим і несмачним. Але якщо вибору немає – не розділяйте порцію ножем, щільно накрийте тарілкою або кришкою. Так ви уникнете засихання і утворення скоринки на сирі.
Чи можна піддавати роли заморожування
Подібна ідея викликає у японських кухарів скепсис, і цілком обгрунтований. Заморожувати готову їжу «на майбутнє» – погана ідея. Застосовувати подібну методику збереження продуктів можна, але не в домашніх умовах, оскільки великий ризик недотримання санітарно-гігієнічних правил. В результаті менша, що станеться – зараження гельмінтами або отруєння кишковою паличкою.
Зрозуміло, не рекомендується заморожувати темпура роли. Крім того, що гарячі продукти негативно впливають на температурний баланс в морозильній камері, вони не підходять для повторного вживання. Після розморожування кляр втратить хрест, а начинка буде мати зовсім інший смак, водянистий або надлишково щільний.
Правила зберігання в холодильнику
В ідеалі страви японської кухні необхідно вжити відразу після приготування. Якщо придбаний сет був занадто великий – спочатку з’їжте гарячі роли, а решта зберігайте в холоді.
Правильніше за все буде перекласти їх в плоску, окрему тарілку, загорнувши за допомогою харчової плівки. Її наявність дозволить перешкодити всмоктуванню запахів з навколишнього їжі.
Зберігати їжу в холодильнику можна не довше 18 годин. При цьому комфортна температура для ролів становить до +6 градусів.
Начинки із зелені і фруктів допустимо залишати в холодильнику на строк не більше, ніж дві доби. Морепродукти в вигляді креветок і мідій, а також слабосоленого лосося зберігаються протягом одного дня. Ікра масаго (летючої риби) може зберігатися протягом дванадцяти годин. Солодкі, десертні шматочки, зберігайте в холоді не більше 12 годин.
Намагайтеся скоротити термін зберігання в холодильнику хоча б тому, що після перебування в ньому страви втрачають свій смак. Колір риби тьмяніє, сир знаходить корочку, рис перетворюється в рідкий, норі перестають хрустіти і набирають в себе вологу і запахи навколишнього