Доповнення для суші – необхідність, без якої улюблені страви втратять чверть своїх смакових відчуттів. Не тільки соуси, а й трохи японського хрону завжди стане в пригоді, якщо ви збираєтеся смачно перекусити.
Соуси для суші та інші додатки від Суші-Го
У нашому меню представлено кілька додатків, що дозволяють розширити смакові кордону і відчуття.
Соуси
Найпопулярнішим, звичайно ж, вважається соєвий. Будучи найбільш затребуваним в азіатській кухні не тільки при приготуванні суші, але і в кулінарії в цілому, він перейшов і в нашу культуру. В Європі соєвий застосовують як Засоби відтінків доповнення до риби, восьминогу, креветок та інших представників морів і океанів. Маючи яскраво виражений солоний смак, він з лишком заміняє сіль.
Другим відомим гостем на столі стане унагі. Пряний, з вираженим солодким присмаком, він був проведений на базі свого побратима соєвого. Його солодкість стала відмінним доповненням до одного конкретного виду ролів, а саме – до страв зі слайсами з вугра.
Спайсі майонез – відмінне рішення для тих, кому набридають звичайні соуси. Нічого спільного з магазинними варіантами він не має. Його основа – це пікантні інгредієнти, що залишають стійке відчуття, як від перцю чилі. Добре поєднується з теплими ролами та салатами з овочевими міксом і відсутністю заправки.
А ось горіховий соус – рішення для справжніх гурманів. Маючи консистенцію крем-пасти, він оптимально підходить для того, щоб доповнити різні суші і роли. Добре поєднується з веганські стравами, до складу яких входять виключно овочі. Краща комбінація – з ролами маки, обгорнутими водоростями норі.
Васабі
В Японії васабі найчастіше застосовувався за його прямим призначенням – як дезінфікуючий і антимікробний засіб. І не дивно, адже багато сусі подаються виключно з сирою рибою і морепродуктами. Сьогодні це більше не актуальне і васабі застосовують як смакову добавку з гострим, пікантним післясмаком. Невелика «трояндочка» з японського хрону – відмінне доповнення до овочів, рису і солонуватий соєвого соусу.